zaterdag 30 juni 2012

Er was eens..... zomaar een straat



 En wij hebben er een aantal jaren gewoond.




Nou hebben wij in heel veel straten gewoond, maar hier met veel plezier. Het huis was mooi, de school voor jongste dichtbij en het was nog de tijd dat de buren gewoon thuis waren overdag en je gezellig bij elkaar op de koffie kon.

Er woonde een buurvrouw, Liesbeth, en ze woont er nog. Dat ontdekten wij toen we eens op een zondagmorgen naar Eindhoven reden omdat we moesten zingen. We waren vroeg en manlief vroeg of we eens een keer door onze oude straat heen zouden rijden. Leuk! Er was niet veel veranderd terwijl we er toch al 15 jaar weg waren. Ik zag dat Liesbeth er nog steeds woont en zij maakte vroeger prachtige quilts. Ik besloot om haar eens te bellen en toen we elkaar spraken was het was net of die 15 jaren er niet tussen zaten. Een afspraak was snel gemaakt al duurde het binnenlaten iets langer......

Maar toen zaten we als vanouds weer druk te kletsen. We moesten elkaar eerst eens even op de hoogte stellen van alles wat we de afgelopen jaren zoal beleefd hadden maar toen kwamen de quilts en andere handwerken op tafel. Ik wist dat het veel was, maar zo veel..........
Ademloos heb ik ze bekeken. Voor mij sprong de Dear Jane er uit, die hebben we even buiten op de bank neergelegd (in de regen)





Maar ze heeft hem nog niet af! En hij is zo mooi.
Tegenwoordig borduurt de buurvrouw, ze weet niet meer zo goed waar ze al die quilts moet laten.
En wederom was ik verbaasd. Zoveel borduurwerk en zo ontzettend mooi.





We hebben elkaar weer gevonden hoor, zo leuk. Binnenkort komt ze naar Den Bosch toe en zal mij de eerste beginselen van het Hardanger borduurwerk gaan leren. (hoop dat ik het zo goed schrijf)

Ik was laat thuis gistermiddag, de middag was al haast om. En ik moest nog even de stad in om een betere stofschaar te kopen. Ik probeer de stofjes te snijden maar dat bevalt niet altijd, vooral als het zo klein is.

Zusje en ik zijn aan het broeden op een gezamenlijk project. Het is iets met "samen" en met " bloemen". We moeten het allemaal nog uitwerken dus later kom ik er op terug.
In ieder geval ben ik ideeën aan het opdoen. Ik merk al dat bij mij dezelfde kwaal begint te ontstaan als bij veel andere quilters: " Veel dingen tegelijk doen en vooral weer veel laten liggen voor later."











Hiermee ben ik tot in de kleinste uurtjes bezig geweest.

Nu maar eerst het huis aan kant maken. Morgen komt middelste met de beide kindjes. Laurens heeft nu vakantie. Hij was gistermiddag om 12 uur vrij en is gelijk op de bank in slaap gevallen. zijn kleine broertje van 1 jaar heeft op hem gepast.



Maandag mag ik oppassen, ik heb er zin in.

Prettig weekend

groetjes

Wietske

vrijdag 29 juni 2012

Klein Blogje voor vandaag

Het was warm gisteren, veel te warm. En daar word je moe van, heel erg moe..........

Dus rustig aan gedaan, boodschapjes, plantjes water geven en borduren onder de parasol. Er is weer een vlinder af. Gistermiddag een gezellige theevisite gehad en daarna maar een bordje sla klaargemaakt met een broodje erbij. We hadden ook al geen zin in fietsen. Dus heb ik mij toch eens even beziggehouden met de zijkanten van de Jules. Ik had als voorbeeld een van de blogjes van Karen van bed breakfast en quilts gebruikt. Als je rechts kijkt kun je haar blog vinden. Karen en ik werken gelijk op aan de Jules en ze is altijd bereid om uitleg te geven als ik er niet meer uitkom. Dit soort contacten vind ik nou zo leuk met bloggen. Je kent elkaar niet eens en toch ontstaan er spontane contacten. Karen bedankt voor je uitleg!

Op haar advies zijn we eerst even op papier aan het tekenen gegaan met dit resultaat.



 Daarna de stof erbij en ik denk dat het zo het beste gaat.




Voor ervaren quilters is dit maar kinderspel natuurlijk, voor mij nog steeds een heel avontuur. Ik ben blij dat mijn lief altijd wel mee wil kijken want ik snap hier gewoon nooit wat van als ik het voor het eerst zie.

Gisteravond ook nog gauw een paar lapjes in elkaar gezet voor mijn eigen ontwerp, dat moet ik niet vergeten natuurlijk.

Enne nee, ze zijn (nog) niet gestreken......... te warm!

Nu natuurlijk nog iets bloemerigs. Ik ben nou eenmaal een mens van de bloemen. Gisteravond laat stuurde zusje nog een prachtige creatie.


Vandaag staat een leuk bezoekje gepland aan een buurvrouw die ik van vroeger ken. We hebben elkaar 15 jaar niet gezien en we kregen zomaar weer contact. Dus ga ik er met een bloemetje heen. Zij quiltte vroeger heel erg veel maar borduurt nu. Ik hoop dat ik er vandaag foto's van kan maken, moet natuurlijk altijd eerst even toestemming vragen.



Wordt dus vervolgd.

Prettige dag en groetjes

Wietske

donderdag 28 juni 2012

Aankondiging en nog veel meer

Goede morgen.

Marleen Jonkers uit Helmond houdt op 9 september aanstaande open huis waarbij de werkstukken van de cursisten te bezichtigen zijn.



Als jullie in de gelegenheid zijn zou ik er zeker gaan kijken, volgens de cursisten is het echt een succes!


Gisteren heb ik de ster en de vogel kunnen maken van de 5e maand van de Jules. Met de zijkanten wacht ik nog even op instructies, er zit een foutje in de afmeting van de blokjes in het patroon die aan de zijkanten komen.


Het ziet er nu allemaal veel completer uit, en nu moet alles nog afgewerkt worden en doorgequilt natuurlijk. Ik probeer altijd een beetje mijn eigen inbreng door te voeren. Nu heb ik een strikje en een bedel aan de halsband van de hond genaaid. Als het straks doorgequilt is ziet het er pas echt mooi uit.

Ik heb nu straks 5 blokken af en een rechte lap als ik alles tegen elkaar aanleg. Dan wordt het tijd om alvast wat lappen aan elkaar te zetten. Hoe dat moet leer ik deze zomer tijdens een ochtendcursus bij Dorry in Tilburg. Natuurlijk kun je wachten tot je alle 12 lappen af hebt maar dan is de quilt zo groot als een deken en erg onhandig.

Gisteren heb ik het dakterras nog onderhanden genomen en daar werd het natuurlijk wat kaal van.
Dus even naar mijn geliefde tuincentrum met het volgende resultaat:


Bomvolle winkelwagen!!!!!!




Bomvolle auto!!!!!! (maar die is maar klein hoor)




Bomvol dakterras!!!!!!!

Gelukkig heb ik een goed excuus voor al deze schitterende  overdaad: Wij gaan 's zomers nooit met vakantie.

En dan binnen nog even snel een vaasje versieren. Je zou het niet geloven, maar dit zijn zijdebloemen. De paarse bloemetjes kosten 1 euro, het groen 1,50 per stuk. Die heb ik losgeknipt en tadaaa! Dus voor zo.n 6 euro compleet versierd!


Ik vind het zo mooi dat ik de vaasjes maar eens even op mijn salon tafel zet.

Als laatste wil ik jullie mijn ring nog laten zien. Ja alweer bij Dorry gekocht. Ik gebruik hem altijd en overal...... ik liep laatst de deur uit om boodschappen te doen en ik had de ring nog om. Er zitten heerlijk kleine speldjes op die zo handig zijn bij kleine lapjes.



Prettige dag

Wietske


woensdag 27 juni 2012

goede morgen!

Ik dacht dat vandaag de zon zou schijnen maar niets is minder waar. Hier regent het nu het in ieder geval. Maar het zal wel opknappen, want de voorspelling is goed.

Gisteren heb ik behoorlijk wat kunnen doen aan de Jules, maar ik moest wel een hele tijd bijkletsen met zusje over de bruiloft. Heerlijk om alle feestelijkheden nog een keer de revue te laten passeren. Zusje heeft zich gisteren eens goed uitgeleefd op het maken van mooie bloemstukken. ze had nog van alles in een doos staan en zusje kennende heeft ze weinig of niets aangeschaft. Ik vind dat heel knap. Ik ren altijd al snel naar de  winkel, maar zusje zit wat dat betreft heel anders in elkaar. Zij winkelt in haar eigen spulletjes met dan dit als resultaat. Echt prachtig!





Ze heeft nog contact gehad met het pas gehuwde stel, zij zijn de dag na de bruiloft vertrokken naar Cyprus voor een week. ze genieten nu in een Resort. Nou dat zal ze goed bevallen, ze zullen denk ik niet veel van de omgeving zien.

En dan nu het resultaat van de Jules van gisteren.


Vandaag maar eens kijken hoe ver ik kom. ik hoop toch de ster en de vogel te kunnen maken. Maar ik wil ook weer een vlinder borduren, en het dakterras moet nodig van dode bloemen ontdaan worden.

Afgelopen koninginnedag hadden wij eigenlijk geen plannen en ik had al een poosje een patroontje liggen van Jantine van Urban Style. Een mooie opbergmap die ik graag eens wilde maken. Echter alle delen hadden voeringen die mee genaaid moesten worden en dit soort zaken is voor mij niet te behappen. Ik snap daar dan helemaal niks van. Maar gelukkig was manlief in de buurt, hij begrijpt dit soort zaken altijd in een oogopslag. Dus hebben wij de map in een dag gemaakt en ik wil jullie het resultaat graag laten zien. Eigenlijk is hij bedoeld om mee te nemen als je op stap gaat maar daar vind ik hem niet zo handig voor. Zodra je hem opent valt er een hoop uit. Ik vind hem vooral heel handig om patroontjes in te bewaren.



Ik heb voor het eerst van mijn leven een rits ingezet, het zweet stond er van op mijn voorhoofd.......

Komend weekend komen Laurens en Valentijn een nachtje met hun mama logeren. Ik mag dan maandag een dagje oppassen. Mama woont dan wel in Maastricht maar werkt officieel nog tot 1 november in Leiden. Ze moet er af en toe een dagje heen om te vergaderen (en om met collega's bij te kletsen). Het is dan makkelijker om een tussenstop in den Bosch te maken en de kindjes bij oma achter te laten. Schoonzoon maakt in Maastricht zulke lange dagen dat het niet gegarandeerd is dat hij de kindjes op tijd van het kinderdagverblijf en naschoolse opvang kan halen.
Oma vindt het helemaal prima!



Prettige dag

Wietske

dinsdag 26 juni 2012

The day after.........

Lastig hoor, zo'n dag na twee spetterende dagen. Je moet weer helemaal in je ritme komen. Gelukkig had ik voldoende afleiding, gistermorgen moest ik notuleren in Nuenen, en gistermiddag weer zingen met het ad hoc koor in Helmond. Soms denk ik wel eens dat we beter in Eindhoven hadden kunnen blijven wonen. Maar dat is dan ook maar heel soms hoor want ik zou toch niet graag weggaan uit het centrum van Den Bosch.

Maar goed, de vergaderingen zijn nu ook even gestopt tot eind augustus en ook het zingen was voor het laatst. In september begint het ad hoc koor weer voor een heel seizoen in het kunstcentrum van Helmond. Ik houd het nog even in overweging wat ik ga doen. Het is erg leuk om te doen vooral omdat er geen dead- line aan zit, zoals bij de andere koren wel het geval is.
Maar het is iedere keer een eind rijden en soms vind ik dat mijn quiltdagjes een beetje in het gedrang komen.

Maar gelukkig, vandaag kan ik weer eens voluit aan de bak met mijn stofjes. Het uitwerken van de notulen van gisteren laat ik lekker even tot morgen liggen.
Gisteren kwamen de lapjes van de nieuwe maand van de Jules binnen.






Deze keer is de 5e maand aan de beurt. Soms, als ik zo.n pakketje met lapjes binnenkrijg (want meer dan dit is het niet) ben ik er zelf verbaasd over dat er na een dag of 2 weer een mooi werkstukje klaar is. Alhoewel 2 dagen is misschien iets te optimistisch want er zitten kleine stukjes aan de zijkant die nog wel even veel werk zullen vragen.
Maar vandaag heb ik tijd gelukkig. Gisteravond heb ik alle patroontjes al geknipt en hier en daar op de stof gelegd. Het ziet er een beetje onoverzichtelijk uit, maar in werkelijkheid is het heel makkelijk.


Natuurlijk moesten we gisteravond eerst nog een rondje fietsen maar daarna kon ik toch nog alvast een begin maken. Daar slaap je altijd goed op.


 Ik ben nooit zo erg van het uitmeten enzo. Dat werkt bij mij niet, het wordt toch altijd anders. Het voordeel van quilten is dat niets moet. Je kiest de manier die voor jou het prettigst is.

Nog even iets anders. Heel soms vragen mensen mij waarom het zo moeilijk is om te reageren onderaan een berichtje. Dochterlief heeft daarom een linkje anoniem geplaatst helemaal onderaan. Je klikt dan op reageer als, daarna zie je anoniem staan als je rechts op het kleine driehoekje klikt. Maar ik vind het natuurlijk wel leuk als je je naam erbij zet...........

Prettige dag

groetjes

Wietske