dinsdag 31 juli 2012

Ziezo


De kop is er weer af. Maandag is altijd zo'n dagje waarop je van alles wilt, en moet, maar wat dan soms toch weer anders loopt. Ik had me voorgenomen om heel veel te doen, maar bleef toch een beetje steken in huishoudelijke klussen, boodschappen doen enz.

Ben goed geslaagd bij een heerlijke winkel waar de zomer gardarobe nu even bijna niets meer kost. We gaan tenslotte in januari weer naar Curacao en de vorige keer merkte ik toch dat de -dagen-voor-de-korte-broek-iets-meer-waren-dan-dat-er-in-mijn-koffer-zat! En met de kerst koop je nou eenmaal geen sandalen en korte broek......
 Voor 100,-- euro kocht ik 2 korte broeken en 6 shirtjes. Nou ja, op deze manier kun je nog eens een keer een extra quiltlapje kopen nietwaar?
Tja, en als jongste dan nog een uurtje komt kletsen omdat ze toevallig in de stad loopt en vriendinnetje belt gezellig  omdat ze weer terug is van vakantie, dan is de dag snel om natuurlijk.

Met zusje en de hond en haar man gaat het nog steeds prima, morgen vertrekken ze van de camping onder de rook van Roermond en reizen ze door naar een camping bij Maastricht, vlak bij waar middelste woont. Dus van enig contact zal vast nog wel eens sprake zijn, mits het weer goed blijft natuurlijk en middelste moet wel tijd hebben voor gezelligheid. Ze brengt een paar keer per week de kindjes in de bakfiets helemaal over de brug de stad in naar het kinderdagverblijf en BSO, dus naar de sportschool hoeft ze niet, haar figuur is na de geboorte van Valentijn weer helemaal in vorm. Ze geniet overigens erg van de omgeving in Maastricht en stuurde mij gisteren een paar foto's toe.



Maar, ik dwaal af, we hadden het over zusje. Ze is erg actief met van alles en nog wat zelfs in haar vakantie, maar vooral in het borduren heeft ze op dit moment erg veel plezier. Ze heeft een paar pakketjes voor een habbekrats op de kop getikt, dus ze kan weer vooruit.




Ook de bloemen gaan goed, voor wie het nog niet weet: we maken samen bloemen, hebben samen de stof gekocht en naaien straks alle bloemen op een sprei die zusje thuis heeft. Ze heeft deze deken al een poos, hij is effen van kleur en de bloemen passen er prachtig op. Zo samen met iets bezig zijn geeft veel plezier en we hopen dat de sprei straks nog een poos op het bed van onze moeder kan liggen. Onze mams is erg op leeftijd maar ze is nog goed bij de tijd en we genieten er heel erg van dat ze er nog is.

Zusje en haar man moesten de afgelopen dagen boodschappen doen en Noah kon niet alleen in de auto blijven, het was er veel te warm. Dus mocht ze mee de winkel in.



 De mevrouw aan de kassa vroeg aan zusje of ze een " koekje"  mocht..........

Noah heeft een aparte tent in de grote tent voor zichzelf. Wat een luxe.


Ik heb  natuurlijk wel iets gedaan hoor. Bloemen en dubbele hexagonen geknipt en een armpje aangenaaid aan een van de meisjes.




In plaats van de sterren maak ik dubbele hexagonen, deze zijn heel makkelijk te maken, geleerd bij Marijke en ik vind ze zo mooi.

Het armpje van het dansende meisje heb ik er met "needle turn" opgenaaid. Ik zal het leren maar het blijft een lastige bezigheid voor " een quiltster die nog niet zoveel ervaring  en vaak zere handen heeft".

Maar het komt goed, de aanhouder wint.

groetjes en een fijne dag

wietske


maandag 30 juli 2012

Hebben jullie dat nou ook?????



Ja, natuurlijk hebben jullie dat ook. Je hebt mooie lapjes gekocht waar je eigenlijk best wel verliefd op bent. Die wil je bewaren voor een nieuw projectje, dus je legt ze netjes weg " voor ooit".
Ik had gisteren hetzelfde met de nieuwe lapjes en stempels die ik zaterdag in Tilburg gekocht had.

Na een hele dag nadenken (en ernaar kijken) heb ik dus besloten om deze stofjes in de strijd te gooien bij mijn dancing dollies. Het kan me niets schelen, ik ga vrijdag immers toch weer naar haar toe, dus als ze op zijn....... uhhhhh, op zijn? Natuurlijk zijn ze niet op. Zoveel stof gaat er toch niet in een paar bloemen zitten?

Vandaag dus maar lekker bloemen knippen en dan weer verder met de eerste lap van de meisjes.
Het is echt een grote klus maar geweldig leuk om te doen.




Ik heb maar eens even een spiekbriefje gemaakt want anders blijf ik maar tellen en nadenken en raak het spoor iedere keer weer bijster. Er moet nog het nodige geproduceerd worden.

 Deze beide bloemen gisteren ook nog gemaakt


Gisteren ook het eerste figuurtje met de -pas-geleerde-en-in-praktijk-gebrachte-methode gedaan. Ik vind het wel lastiger dan met flisofix, maar ga toch veel op deze manier doen, omdat het resultaat mooier wordt.



Verder hebben we gisteren niet veel beleefd, nou ja het kan ook niet altijd feest zijn hè?

Nu eerst mijn huis maar eens even schoonmaken....

Prettige dag,

groetjes

Wietske

zondag 29 juli 2012

Full House!!!!!


Hoi allen,

Zoals beloofd hier een verslagje van gisteren bij Dorry en Jose.
Het beloofde een warme dag te worden, getuige de volheid in de kamer. Er hadden zich maar liefst 8 dames opgegeven, dus het was volle bak daar aan die tafel.





Dorry begon met gezwinde spoed uitleg te geven, en wij konden het allemaal uitproberen.




Rond de klok van 11 uur meldde Jose zich en of het kwam door onze verhitte gezichten of door die overvolle kamer, ze ging gelijk zorgen voor enige verkoeling buiten voor het huis. Er werd een tafel tevoorschijn gehaald, mooie bloemen erop, kleedje erop, stoeltjes erbij en och wat is het leven dan weer mooi en simpel. Het ziet er gelijk weer zo gezellig uit, en natuurlijk heel prettig dat we ook buiten konden zitten.
Natuurlijk moesten Jose en Dorry het zitje eerst even zelf uitproberen, maar toen mochten wij ook.............




De bloemen kwamen hier vandaan:


Uit eigen tuin, weliswaar waren de struiken een beetje omgevallen maar aan weerszijden honderden hortensia's, om te genieten gewoon!

Jose zorgde nog voor worstenbroodjes en een heerlijke frisse watermeloen. De inwendige mens kwam niets te kort. En wat is het toch heerlijk -als-je-een-Jeroen-in-huis-hebt-die-zulke-mooie-muziek-maakt.

Het was gezellig, we hebben er veel van opgestoken en gezellig gekletst. Komende vrijdag ga ik voor de cursus quilt as you go. Ook dat heb ik nog nooit gedaan. Volgens Jose hadden zich hiervoor " ietsjes"  minder dames opgegeven

Gisteravond heb ik eerst mijn lapjes aan elkaar gezet van de 6e maand van Jules voordat ik met appliceren kon beginnen.

Enne nee hoor, ik was er al mee begonnen want dit red je natuurlijk niet in 1 avond. Daarna heb ik geprobeerd het armpje en voetje van het meisje er op te appliceren. Als je het niet gewend bent is het wel even prutsen, maar het komt goed.

Het jurkje naai ik er gewoon op zoals ik altijd al deed en het hoedje en randje moeten ook nog, die doe ik weer met de " needle turn methode."

Dorry kreeg gisteren weer nieuwe stempels binnen en die vind ik toch zo leuk. Ik heb er weer 2 gescoord " voor ooit" met een paar mooie zoete lapjes. Lijkt me ook wel eens leuk om met deze kleurtjes iets te doen.


In het witte lapje zitten hele kleine bloemetjes. Het zal wel even  (???????)  blijven liggen eerst, want ik maak vandaag deze maand van de Jules af, en daarna vragen, nee schreeuwen mijn dames om aandacht.

We zouden vandaag de hele dag weg naar familie maar dat gaat niet door. Familie ligt ziek in bed en dan blijven we maar lekker thuis.

Fijne dag allemaal

groetjes

Wietske

zaterdag 28 juli 2012

Ochtendstond..........


Zoals gewoonlijk liep mijn interne wekker veel vroeger af dan bij de meesten van jullie, wij zaten dus al heel vroeg buiten te genieten van ons ontbijtje. Mijn lief heeft zijn wekker maar op die van mij afgestemd, anders spreek je elkaar niet zo vaak. Door alle vliegreizen die hij altijd gemaakt heeft is hij geen ochtend- en geen avondmens. Hij past zich altijd makkelijk aan.

Het kan wel eens lastig zijn om vroeg wakker te zijn maar het heeft ook zo zijn voordelen. We zouden een lange drukke dag krijgen en met deze warmte, (die ik overigens koester hoor) kun je maar beter vroeg beginnen. De weersvoorspelling hadden we al gelezen en de eerste voortekenen daarvan waren al vroeg zichtbaar.



We besloten om nog even naar de poesjes van jongste en schoonzoon te gaan om hen te vertellen dat de baasjes vervroegd naar huis komen. Luxemburg is schitterend maar zoooo warm en de camping was zooooo vol.
Daarbij had het jonge stel al heel wat gezien en vinden het ook wel fijn om nog een weekje thuis te zijn.
 En dus fietsten wij voor 7 uur al door de stad. En dan valt er van alles op, vooral de stilte.




 De markt wordt klaargemaakt voor een lange warme dag.


Ongelooflijk, we kwamen echt niemand tegen.

Om een uur of 9 zijn we naar Maastricht gereden en je snapt het al. Voordat er sprake was van enige activiteit moesten we eerst een spelletje doen met Laurens, de uitleg had ik al in de auto gehad, dus we konden ook nu vrijwel direct beginnen. Dit keer had hij gekozen voor ganzenbord, ook leuk..........


De mama van Laurens won dit keer.



Nadat Valentijn mij nog had uitgelegd hoe een ipad werkt, konden we vertrekken voor een lunch-op-terras-tegen-de-Sint-Pieter-aan.
Het was er goed te doen ondanks de hitte, en we hebben er een heerlijk broodje gegeten.



Terug in de auto, die in de schaduw stond, zagen we dat de temperatuur toch wel erg aan het oplopen was en omdat we ook nog even langs zusje op de camping wilden om mijn zonnebril te halen en de benodigdheden voor mijn hardanger- avontuur dat in de loop van de week gaat starten, besloten we om Maastricht maar snel te verlaten.

Aangekomen op de camping (nog steeds onder de rook van Roermond) zat zusje met hond en man heerlijk in de schaduw, nou ja heerlijk.......
Zelfs in de schaduw was het nu niet zo prettig meer, maar zusje borduurt onverminderd door.



Let op het detail, in het envelopje staan mijn initialen. Het is erg mooi geworden en zusje heeft er ongelooflijk veel plezier in. Ik ben trots op haar! Ze heeft nog een lapje voor de borduurrol erbij gekocht dus voorlopig kan ze vooruit.
Ze hadden de dag ervoor Thorn nog bezocht en een paar mooie foto's gemaakt.



Och....., als je toch eens zo borduren kon.

Intussen belde middelste dat het onweer in Maastricht in volle hevigheid losgebarsten was en omdat wij in den Bosch nog wat boodschappen wilden doen en jongste en schoonzoon nog even welkom wilden heten zijn we vrij snel doorgereden.
Enne ja hoor, de zonnebril zit weer in de tas.

Straks vertrek ik naar Tilburg naar Dorry om te leren appliceren. Dorry organiseert een aantal zomersessies en volgens mij kan ik nog wel het een en ander leren op dit gebied.

Morgen dus een verslagje!

groetjes

Wietske


donderdag 26 juli 2012

En als je dan zelf even niet veel te melden hebt.....

Dan is daar het zusje!

Je reddende engel in nood. Zij vult de gaatjes op die er natuurlijk wel eens vallen in dit stille "iedereenisookopvakantie" jaargetijde.
Ik ben dan wel begonnen met de lapjes van de Jules te naaien maar ben nog niet spectaculair opgeschoten.

Zusje is natuurlijk ook op vakantie maar ze wil best even het nodige research doen ergens in het land. Ze is dus een soort van Vliegende Reporter daar vanaf die camping onder de rook van Roermond.

Komt dat even goed uit want in Roermond is/was gisteren en vandaag de "Sjommelmert"  en niemand minder dan Jeanny was op deze beide dagen te gast bij Naald en draad om geïnteresseerden informatie te geven over de handwerkskunst.



Nou, Jeanny was er helemaal klaar voor, de gasten konden komen.
Zusje heeft een erg leuk gesprek met haar gehad en ze heeft zich laten informeren over het borduren en voor mij gevraagd wat voor stof en garen je nou eigenlijk nodig hebt voor het hardanger borduren.
Ze heeft voor mij een klein lapje stof en wat garen gekocht om te proberen en vond zelf ook nog een paar leuke spulletjes. Ik hoor haar ook vaak over de Action. Daar kun je voor heel weinig geld dit soort leuke dingen kopen. Helaas hebben wij die winkel niet in den Bosch.



 Maar laat het nou heel toevallig zijn dat Jeanny mijn buurvrouw
" je weet wel, uit Eindhoven die ik al 15 jaar niet meer gezien had"  goed kent. De schoonmoeder van de buurvrouw zit bij Jeanny op les.

Nou hoe toevallig kan het leven zijn. En zo leuk!  Mijn buurvrouw gaat mij immers de komende week deze techniek leren. Waarom heb ik dat toch vroeger, toen ik nog in Eindhoven woonde, nooit aan haar gevraagd? Ze woonde toch gewoon 4 huizen van mij af? Of quiltte ze alleen maar in die tijd?




Nou ja het maakt niet uit, we maken het weer goed volgende week.

Zusje blijft nog een paar dagen op de camping. Ze zien wel wanneer ze weer door gaan naar een andere plek.
Noah vindt het in ieder geval allemaal prima, ze heeft het naar haar zin.


Morgen zien zusje en ik elkaar nog ergens want wij gaan morgen ons bezoekje aan Laurens en Valentijn en hun mama (papa natuurlijk ook, maar hij moet gewoon werken) in Maastricht alsnog brengen. Ik had afgelopen week mijn zonnebril bij zusje vergeten. Die wil ik graag terughebben.

Dus morgen een gezellig uitje, mijn lief neemt een dagje vrij.

Jullie ook veel plezier!

groetjes

Wietske